Bord Oosterparkstadion weer weg

GRONINGEN - Opnieuw hebben supporters van FC Groningen het naambord van het Oosterparkstadion gestolen. Er is nog steeds geen plek in de Euroborg voor het historische bord, tot spijt van de fans van de FC.
Ze zijn boos, omdat de FC had beloofd het bord een mooi plekje te geven in de Euroborg. Vorige week vonden enkele supporters het bord echter op een stapel rotzooi bij het Oosterparkstadion. Ze gaan deze week de directie van de club suggesties doen voor een mooi plekje.
Wanneer die geen harde toezeggingen doet over een plekje voor het bord, krijgt de club het niet terug. "We hebben het bord op een veilig plekje opgeborgen, zodat niet zomaar iedereen het bord mee kan nemen. Want dat was in de Oosterpark wel mogelijk. Het bord lag er open en bloot", zegt bestuurslid Nico Swart van de supportersvereniging.
Zij willen dat het bord een herinneringsmonument wordt voor het Oosterparkstadion. dat volgend jaar wordt gesloopt. "Iedereen moet het bord kunnen zien, en dan even terugdenken aan de tijden in het oude stadion", mijmert Swart.