Jeugd bekent vernielingen in Grijpskerk

GRIJPSKERK - Vier jongens in de leeftijd van 12 tot 14 jaar uit Grijpskerk hebben bekend in februari een aantal vernielingen te hebben gepleegd in hun woonplaats. De jongens hebben na verhoor toegegeven dat ze verantwoordelijk zijn voor het lek steken van een aantal autobanden van vier auto’s en een tiental fietsbanden.
Dit vond plaats bij het NS-Station en op de Sportlaan in Grijpskerk. Een van de 12-jarigen en de 14-jarige jongen hebben tevens bekend dat ze hebben ingebroken in een woning aan de Friesestraatweg in Grijpskerk.
De politie kon de zaken oplossen door een anonieme tip en de informatie die de buurtagent had verzameld over mogelijke daders.
Tijdens het onderzoek kwam ook nog de naam van een verdachte aan het licht die in december vorig jaar twee buitenspiegels van een politieauto had vernield toen de agenten een horecacontrole verrichten. Het ging om een 17-jarige inwoner van Grijpskerk. Hij is inmiddels verhoord en heeft bekend. De verdachten pleegden de feiten uit balorigheid en verveling.