Dagblad van het Noorden schrapt twintig banen

GRONINGEN - Op de redactie van het Dagblad van het Noorden verdwijnen binnen anderhalf jaar twintig banen. Dat heeft de directie donderdag bekendgemaakt. Vijftien banen verdwijnen door natuurlijk verloop, waardoor vijf mensen noodgedwongen zullen moeten vertrekken.
Het dagblad maakt, net als andere kranten in Nederland, moeilijke tijden door vanwege de dalende oplage. Begin vorige maand werden al vijftig banen geschrapt bij de pre-press-afdeling, waar advertenties worden klaargemaakt voor de drukkerij.
De directie presenteerde donderdag een toekomstvisie voor het Dagblad van het Noorden. De krant wil een nieuw redactiesysteem invoeren, waardoor er efficienter kan worden gewerkt. Nu nog werken er 160 mensen op de redactie, maar dat aantal wordt teruggebracht tot 140. Daarnaast moet de kwaliteit van het Dagblad omhoog en wil de directie internet beter gaan benutten. Ook wil men in de toekomst radio- en tv-programma's gaan maken.
Rond de toekomstvisie voor het Dagblad van het Noorden was een geruchtenstroom ontstaan, waardoor er werd gevreesd dat er meer banen zouden verdwijnen dan de aangekondigde twintig. De redactieraad is dan ook enigszins opgelucht dat er niet meer arbeidsplaatsen verdwijnen. De komende tijd zal de redactieraad de toekomstvisie bestuderen en haar bevindiging voorleggen aan het personeel.