FC Groningen gaat trainen naast Mediacentrale

GRONINGEN - FC Groningen verwacht volgende week met de gemeente overeenkomst te bereiken over een nieuw, tijdelijk trainingscomplex voor het eerste elftal van de voetbalclub. Dat moet naast de Mediacentrale vlakbij stadion de Euroborg komen.
Het gaat om een tijdelijke voorziening, die hooguit vijf jaar zou moeten worden gebruikt, zegt voorzitter Hans Nijland. Het veld moet komen te liggen tussen de Mediacentrale en het bedrijfspand waarin onder meer Team 4 architecten huist.. Hij hoopt het overleg met de gemeente komende week af te ronden.
Enkele weken terug maakte FC Groningen bekend dat het voorlopig niet gaat trainen in Zuidbroek. De aanleg van een nieuw complex daar is te risicovol, omdat de club de mogelijkheid openhoudt dat er kunstgras komt in de Euroborg. Als dat is aangelegd kan FC Groningen altijd in haar eigen stadion trainen.
Het veld in het Europapark gaat alleen gebruikt worden voor trainingen van het eerste en hersteltrainingen van selectiespelers. De jeugd van de FC blijft voorlopig voetballen op sportpark Corpus den Hoorn.
De gemeente Menterwolde overweegt juridische stappen tegen FC Groningen te ondernemen als er definitief een streep gaat door het trainingscomplex in Zuidbroek.
Waarnemend burgemeester Schollema gaat er nog steeds van uit dat het complex wel degelijk naar Zuidbroek komt en FC Groningen zich aan de afspraken houdt. Hij verwijst daarbij naar de intentieverklaring die ze eerder hebben getekend.