Veel rook bij brand in Oude Pekela

OUDE PEKELA - Een felle brand in een loods aan de Industrieweg Oost heeft zaterdagmiddag voor flinke rookontwikkeling gezorgd in Oude Pekela.
Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond tegen vijf uur in de middag. Door de enorme rookontwikkeling moesten enkele omwonenden tijdelijk hun huis verlaten. Anderen werden geadviseerd om deuren en ramen te sluiten. Twee paarden, die in de volle rook stonden, zijn met behulp van de Dierenambulance naar een ander weiland gebracht. Het zou gaan om de paarden van het zangduo Lucas en Gea Hulshof, die zelf onderweg waren naar een concert.
In de loods lagen onder meer inkten voor computers opgeslagen, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel is asbest op het terrein van de loods beland. Dit stuk is afgezet met lint en een gespecialiseerd bedrijf zal het asbest opruimen.
De korpsen van Pekela en Veendam zijn drie uur bezig geweest om de brand te blussen. Over de oorzaak is nog niets te zeggen; de Technische Recherche doet hier onderzoek naar.