Boeren willen windmolenpark langs N33

VEENDAM - Een samenwerkingsverband van boeren, opererend onder de naam Blaaswind BV, heeft opnieuw een plan ingediend voor een windmolenpark langs de N33. Blaaswind hoopt dat de nieuw geïnstalleerde gemeenteraadsleden in Veendam en Menterwolde meer interesse hebben in het plan dan hun voorgangers.
"Wij vinden het nog steeds een goed plan. De energieproblematiek vereist dat er een keer wat moet gebeuren", vindt directeur Bodewitz van Blaaswind. Hij hoopt dat de gemeenteraden een onderzoek gelasten.
Om de politiek en de bevolking van beide gemeenten te paaien belooft Blaaswind over tien jaar zowel Menterwolde als Veendam één miljoen euro te schenken voor een sociaal fonds. Daarnaast leveren de windmolens beide gemeentes ook geld op, rekend Bodewitz.
Gedeputeerde Calon begrijpt dat Bodewitz het opnieuw probeert, maar legt uit dat de gemeenteraad uiteindelijk beslist. De provincie haalt haar windenergie-quotum ook zonder de windmolens langs de N33. Hij vindt de plek wel geschikt, omdat er al veel bedrijvigheid is en nog meer zal komen. Van landschapsvervuiling is zo geen sprake, zegt Calon.