Politie zoekt getuigen van brandstichtingen

BELLINGWOLDE - De politie is op zoek naar getuigen van diverse brandstichtingen, vernielingen en een inbraak, die het afgelopen weekend plaats hebben gevonden in Bellingwolde.
Zaterdagavond omstreeks 22.20 uur werden op de Hoofdweg twee fietsen aangetroffen, waarvan de banden in brand waren gestoken. Een omwonende heeft de brand geblust. Omstreeks dezelfde tijd lag er op de Sportweg een brandende motorkettingzaag.
Even na middernacht werd er op de oprit van een woning aan de Groene Kruislaan een fles met brandende benzine aangetroffen.Vermoedelijk zijn de spullen en de benzine afkomstig van een inbraak in een pand aan de Tweede Bouwtelaan. De inbraak heeft vermoedelijk zaterdagavond plaatsgevonden. Er zijn onder meer enkele motorkettingzagen meegenomen en een voorraadje benzine.
Zondagmorgen bleek dat er bij het Dollard College aan de Hoofdweg een groene PTT-brievenbus lag met het nummer 87. Tevens was een fietsenrek verplaatst en een prullenbak leeggegooid. De politie heeft inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld, maar heeft nog niet iedereen gesproken.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten via 0900 - 8844.