Politie lost afpersingszaak op in Groningen

GRONINGEN - De politie heeft met de aanhouding van zeven personen een afpersingszaak in Groningen opgelost. Vijf mannen en twee vrouwen worden ervan verdacht een 49-jarige man uit Groningen te hebben afgeperst. De verdachten zijn afkomstig uit Groningen en Turkije.
Ruim een week geleden drongen de vijf mannen en een 30-jarige vrouw de woning van het slachtoffer aan de Amkemaheerd binnen.
De 49-jarige man had volgens de vrouw nog een deel van een schuld openstaan. Ze kwam met de mannen om het restant van de lening op te eisen. Ondanks diverse bedreigingen, waarbij onder meer een pistool op het hoofd van de Groninger werd gezet, gaf het slachtoffer hier niet aan toe. Volgens hem was de lening al afbetaald. Het zestal verliet uiteindelijk de woning, maar dreigde terug te komen. Het slachtoffer alarmeerde daarop de politie.
De vrouw kon vlak na het incident samen met Twee Turkse mannen in haar woning worden aangehouden. een dag later werd een 33-jarige man uit Groningen opgepakt, die wordt gezien als de hoofdverdachte. Het pistool bleek uiteindelijk in het water te zijn gegooid bij een camping in Harkstede. Nadat de duiker het hadden opgedoken, bleek het om een gasalarmpistool te gaan. Inmiddels zitten nog twee verdachten vast en de twee Turkse mannen zijn op grond van de Vreemdelingen wet in bewaring gesteld.