Cruciale zege voor FC Groningen

GRONINGEN - FC Groningen heeft woensdag in een zinderend duel met 2-1 gewonnen van FC Utrecht.
Alle goals vielen in de tweede helft. Koen van de Laak scoorde in de vijftigste minuut 1-0. Negen minuten later maakte Magnus Lingren het tweede doelpunt. Tom Caluwé scoorde namens de bezoekers tegen.
FC Groningen heeft nu net als FC Utrecht nu 55 punten uit 33 duels. Maar door een beter doelsaldo staat Utrecht op de vijfde plaats, Groningen is zesde. Aan het eind van de competitie strijden de nrs. 2 t/m 5 om een plek in de voorronden van de Champions League.
Komend weekend is de laatste reguliere competitieronde.
FC Groningen speelt zondag uit tegen FC Twente. Erik Nevland zal in elk geval niet meedoen; hij kreeg in de wedstrijd tegen Utrecht zijn vierde gele kaart van dit seizoen en is dus geschorst.