Bloemenjaarmarkt in stad verloopt rustig

GRONINGEN - Tienduizenden mensen hebben vrijdag de traditionele bloemenjaarmarkt in de Groninger binnenstad bezocht. Volgens de politie is de markt rustig verlopen.
De politie was met circa twintig agenten, onder wie enkele Duitsers, aanwezig in de binnenstad, maar hoefde weinig werk te verrichten. "Er is niet één aangifte binnengekomen van zakkenrollerij", zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus.
In de ochtend ontstond er op de A7 een file van zes kilometer tussen Nieuweschans en Oudeschans. Daar is maar één rijstrook beschikbaar, omdat er aan de weg wordt gewerkt.
Door de file kwam het verkeer gedoseerd aan in Groningen, zodat daar weinig problemen waren. "De eerste automobilisten mochten de stad in, totdat de parkeergarages vol waren, daarna is het verkeer via de afrit Westerbroek naar de parkeerplaatsen aan de Sontweg en de Bornholmstraat geleid", zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus.
Aan het eind van de middag ontstonden er opnieuw opstoppingen op de A7, nu bij Winschoten. Ook hier wordt aan de weg gewerkt.