Eerste woningen boven winkels af

GRONINGEN - De eerste huizen in het project Wonen Boven Winkels worden binnenkort opgeleverd. Er zijn ateliers gebouwd en er komen studentenkamers in een middeleeuws gebouwencomplex in de binnenstad.
In dit project, dat een initiatief is van de Groningse woningcorporatie IN en de gemeente, worden leegstaande ruimtes boven winkels omgebouwd tot bijvoorbeeld studentenkamers.
Aan het A-kerkhof zijn zeven ateliers en een kantoor- en expositieruimte voor fotomanifestatie Noorderlicht gebouwd, aan de Gelkingestraat wordt nog hard gewerkt aan het opknappen van een middeleeuws gebouwencomplex. Daar komen 24 studentenkamers in.
De Groninger City Club is kritisch over het project. Volgens voorzitter Theo Venema wordt er niet snel genoeg gebouwd. "Het heeft drie jaar geduurd voor de eerste woningen af zijn. Dat had sneller gekund." Projectleider Renzenbrink van de NV Wonen Boven Winkels weerlegt die kritiek. "Het is erg moeilijk om de neuzen bij alle deelnemende eigenaren van de panden dezelfde kant op te krijgen."