Jongen (15) voorkomt afbranden boerderij

MEEDHUIZEN - Een 15-jarige jongen uit Meedhuizen heeft gisteravond kunnen voorkomen dat de boerderij waarin hij woont in vlammen zou opgaan. In de keuken van de boerderij aan de Geefsweersterweg ontstond brand. De jongen heeft met een brandslang het dak van de keuken natgehouden om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de rest van de boerderij.
Terwijl de brandweer onderweg was, klom de 15-jarige zoon naar de hooizolder boven de keuken om met een brandslang zowel de zolder als het dak van de keuken nat te houden. Daarmee voorkwam hij dat de vlammen vanuit de keuken zouden overslaan naar de hooizolder.
Na aankomst van de brandweer wist de jongen zichzelf in veiligheid te brengen en namen de brandweermensen de bluswerkzaamheden van hem over. De jongen kreeg bij zijn actie flink wat rook binnen en is daarom voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Ook zijn broertje en zijn moeder moesten naar het ziekenhuis.
De keuken van de boerderij is voor een groot deel uitgebrand. Het woongedeelte van de boerderij en de zolder liepen forse rook- en waterschade op.