Reclameschapen blijven grazen langs de A7

JOURE - De schapen die reclame dragen van het Groningse bedrijf Hotels.nl zullen niet verdwijnen uit Joure. Het bedrijf, dat reclame maakt op dekkleden van schapen, trekt zich niets aan van dreigementen van de gemeente Skarsterlân.
Burgemeester Bert Kuiper dreigde met een dwangsom van maximaal 20 duizend euro als de schapen niet voor woensdag weggehaald zouden worden. Kuiper wil de schapen verbieden omdat ze grazen naast de A7, terwijl reclame langs de snelweg verboden is in gemeente Skarsterlân.
"Onze advocaten zijn de zaak aan het uitzoeken en zullen een bezwaarschrift indienen bij de gemeente", zegt directeur Miechel Nagel van Hotels.nl. Hij stelt dat de reclame niet te lezen is vanaf de snelweg. "Wanneer je met 120 km/u langsrijdt, dan zie je alleen een blauwe vlek." Het gaat Hotels.nl vooral om de exposure bij klanten van een naast de snelweg gelegen fastfoodrestaurant.
De gemeente Skarsterlân houdt vast aan de dwangsom. Hotels.nl wil deze eventueel wel betalen, mocht ze daartoe veroordeeld worden. "Het is goedkoper dan een advertentie in De Telegraaf", aldus Nagel. Skarsterlân wil daarna overwegen of het de dekjes van de schapen zelf weghaalt.