Oranje Nassau loopt uit op concurrent Dronten

GRONINGEN - Oranje Nassau kan het kampioenschap van de zaterdag eerste klasse E bijna niet meer ontgaan. ON won dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen CVVB in Bedum met 1-0, terwijl concurrent Dronten in Bergum met 3-0 verloor van BCV.
Met nog drie wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong van Oranje Nassau op Dronten vijf punten. Edwin Roeters deed zijn oude ploeg CVVB de das om door in de blessuretijd van de eerste helft te scoren. Voor CVVB komt door de nederlaag degradatie angstig dichtbij. De ploeg staat elfde, met een achterstand van acht punten op BVC.
In dezelfde klasse won Viboa uit Winsum op eigen veld met 2-0 van Holwierde.
Jorrit Sennema maakte beide doelpunten. Viboa staat na 19 duels op de zesde plaats met 29 punten. Holwierde blijft vierde met 31 punten.