Thuiszorg doet proef met oplossing sleutelprobleem

GRONINGEN - Bij honderd Groningers die zorg krijgen van Thuiszorg Groningen doet deze instantie een proef met een nieuw sleutelsysteem. Hierdoor kunnen de zorginstellingen tijd en geld besparen, omdat er niet meer continu omgereden moet worden om sleutels op te halen.
Het nieuwe systeem is een elektronische sleutelhouder die op de deur van de patiënt is bevestigd. Wanneer de medewerker van de Thuiszorg bij de cliënt thuiskomt, kan ze door middel van het intoetsen van een code op haar mobiele telefoon de sleutel ontgrendelen. Deze valt dan via een buis naar een luikje bij de deur.
De voordeur van portiekwoningen kan de Thuiszorg met het systeem 'Sesam op'n joe' openen door via de gsm contact op te nemen met het computersysteem. Wanneer de medewerker dan op de deurbel drukt, gaat de voordeur automatisch open.
Het systeem moet een oplossing gaan worden voor een van de grootste problemen in de thuiszorg. Het bewaren en ophalen van sleutels in het Thuiszorgkantoor kost landelijk tientallen miljoenen euro's per jaar. Bovendien wordt er kostbare tijd mee verspild. In Groningen wordt dan ook enthousiast gereageerd op de proef.