Links college Stad zet beleid oude college voort

GRONINGEN - Het nieuwe linkse college in de stad zet het beleid voort dat de afgelopen jaren is gevoerd door de PvdA, GroenLinks, het CDA en de VVD. Het verschil zit 'm in de nuances, zeiden de coalitiegenoten woensdagmiddag bij de presentatie van het nieuwe college.
Daar werd ook bekendgemaakt hoe de wethoudersposten verdeeld worden. Voor de PvdA wordt Frank de Vries wethouder Ruimtelijke ordening, Economische Zaken is voor z'n partijgenoot Jaap Dijkstra en Jose van Schie van de PvdA neemt Onderwijs voor haar rekening.
Peter Verschuren van de SP wordt wethouder Sociale zaken. Hij zal zich de komende jaren moeten buigen over de bezuinigingen bij de sociale dienst. "Dat wordt een enorme klus, behalve wanneer Den Haag weer bij zinnen komt." Zijn partijgenoot Jannie Visscher krijgt de portefeuille zorg.
Karin Dekker van GroenLinks houdt financiën, maar maakt de komende vier jaar ook de dienst uit op het gebied van verkeer. Ze zal inzetten op duurzaamheid in het verkeer. Ze denkt aan meer transferia, het flexibiliseren van werktijden zodat de drukte over de dag verspreid wordt.