FC Groningen troeft AZ af en wint met 3-1

GRONINGEN - FC Groningen is uitstekend begonnen aan de play-offs voor een plaats in de voorronde van de Champions League. Donderdag bleek andermaal dat de FC maar moeilijk te verslaan is in de Euroborg. AZ werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.
Het enig smetje op de wedstrijd was de tegentreffer van AZ-verdediger Kew Jaliens. Hij kopte in blessuretijd uit een hoekschop de bal achter keeper Bas Roorda.
FC Groningen leek af te stevenen op een 3-0 overwinning, waardoor het een riante uitgangspositie zou hebben gehad voor de return van zondag. Door de tegentreffer heeft AZ nog een strohalm, waar het zich aan vast kan houden. De ploeg van Louis van Gaal moet echter wel met 2-0 winnen wil het zich plaatsen voor de volgende ronde van de play offs. FC Groningen heeft zeker goede papieren om de eerste ronde te overleven. Zeker wanneer het er in slaagt om zondag te scoren in Alkmaar.
FC Groningen troefde AZ volledig af. In het eerste bedrijf werd er niet gescoord, maar na rust kwam de ploeg van Ron Jans los. Alle drie doelpunten waren zeer fraai. Yuri Cornelisse opende na tien minuten de score en in de slotfase zorgden Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden voor een 3-0 voorsprong. Vervolgens bezorgde Kew Jaliens de mannen van Ron Jans toch nog een kleine kater.