Ex-advocaat Volkerts verdacht van cocaïnesmokkel

GRONINGEN - De Groningse oud-advocaat Orlando Volkerts wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne. Dat zegt zijn raadsman Eenhoorn. Donderdag werd bekend dat Volkerts door de politie was opgepakt.
Het zou volgens Eenhoorn gaan om een geringe hoeveelheid cocaïne, hooguit een paar ons. Een ex-cliënt van Volkerts werd op de A7 tussen Drachten en Groningen aangehouden. Hij had vijftien bolletjes cocaïne bij zich. Via telefoontaps kwam de politie vervolgens op het spoor van Volkerts. Volkerts erkent dat hij bekend is met de situatie, maar hij ontkent betrokkenheid bij de handel in cocaïne.
"Het vervelende van telefoontaps is, dat je nooit weet wat er achter die taps zit", zegt advocaat Cees Eenhoorn. "Bovendien worden ze eenzijdig beoordeeld. Iedereen die aan de gesprekken deelneemt, speelt volgens de politie een rol in een drugszaak. Maar dat is moeilijk te bewijzen."
Eenhoorn vervolgt: "Als de bolletjesslikker op Schiphol was gepakt, was hij streng toegesproken en teruggestuurd naar Suriname. Maar omdat de Groningse politie er achter is gekomen, zit Volkerts nu vast."