MPC Capitals haalt zwaar bevochten zege in Nijmegen

NIJMEGEN - De basketballers van MPC Capitals zijn nog in de race voor de nationale basketbaltitel. De ploeg van Ton Boot behaalde zaterdagavond in Nijmegen een zwaar bevochten overwinning op Matrixx Magixx. Na verlenging wonnen de Groningers met 104-97. Hierdoor spelen beide ploegen dinsdag weer tegen elkaar. De winnaar van het duel, dat in Groningen zal worden gespeeld, gaat door naar de volgende ronde in de play offs.
MPC Capitals ging voortvarend van start tegen Matrixx Magixx, dat afgelopen donderdag de Groningers in huis nog met 81-78 de baas was. In het tweede kwart had Capitals op een zeker moment een maximale voorsprong van zestien punten. In de rust keek de ploeg van Boot tegen voorsprong aan van dertien punten: 38-51.
Direct na rust leek het weer helemaal mis te gaan met Capitals. De veilige marge werd verspeeld en aan het eind stonden de Groningers nog slechts drie punten voor:72-75. Vervolgens ontstond er een boeiend gevecht, waarin de Nijmegenaren zich terug knokten in de wedstrijd. Ze stonden in het vierde kwart zelfs even voor, maar na het verstrijken van de reguliere speeltijd stond de stand 94-94 op het scorebord.
In de verlenging gaf de betere conditie en de bredere selectie van Capitals de doorslag. Travis Reed was topscorer bij Capitals met 23 punten.