Verdachte verkrachtingszaak Poortje bedreigd

GRONINGEN - De verdachte van de verkrachtingszaak in het Poortje in Groningen is in de gevangenis bedreigd. Dat zegt zijn advocaat, Pol van Mierlo. De 24-jarige man is omwille van zijn veiligheid weggehaald uit het Huis van Bewaring in Ter Apel, waar hij zat toen de beschuldiging vorige week bekend werd.
De verdachte ontkent stellig dat hij zich aan de 16-jarige jongen in het Poortje vergrepen heeft. Hij heeft nog niet eerder zedendelicten gepleegd.
"Voor zover er al iets is voorgevallen, is dat niet wat er volgens de media in de aangifte staat", aldus Van Mierlo. Hij kan hier echter nog geen uitsluitsel over geven, omdat hij de aangifte nog niet in zijn bezit heeft. De politie zegt het onderzoek nog niet te hebben afgerond, en weet nog niet of het een zaak wordt.
Ondertussen is de jongen door de media-aandacht voor de vermeende verkrachtingszaak onderwerp van pesterijen en bedreigingen. Van Mierlo: "Ondanks dat de berichten anoniem waren, wist kennelijk iedereen dat het om mijn cliënt ging. Dat is vreemd, temeer daar er nog geen zaak is."