FC Groningen kan niets doen tegen zwarthandelaren

GRONINGEN - FC Groningen kan weinig doen aan de zwarte handel in kaarten voor de finale van de play-offs voor een plek in de voorronde van de Champions League. Dat zegt directeur Hans Nijland na klachten hierover van de supportersvereniging.
De kaartjes voor de play-off finale van woensdag worden op internet al aangeboden voor honderd euro per stuk. Hierdoor maken echte fans steeds minder kans op een kaartje, omdat anderen een slaatje willen slaan uit het succes.
FC Groningen geeft aan dat het heel moeilijk is om zwarte handel aan te pakken. De supportersvereniging bestrijdt dit. Roger Stinissen: "Door de nummers op de kaartjes na te gaan die op internet worden aangeboden, kan je zien via welke seizoenskaart deze gekocht zijn. Die mensen kan je daar dan op aanspreken."
Ook de regels van de KNVB bieden mogelijkheden, met als maximale straf een stadionverbod. "Dat is misschien wat overdreven, maar zeker als wij straks Europa in gaan moet er wel wat aan de zwarte handel gedaan worden", vindt Stinissen.
Directeur Hans Nijland van FC Groningen zegt dat zijn club te weinig personeel in dienst heeft om alle zwarte handel op internet in kaart te brengen, laat staan aan te pakken. Volgens hem heeft het probleem wel de aandacht van de ECV, het verband van eredivisieclubs. "Dit probleem doet zich altijd voor bij populaire wedstrijden, kijk maar naar een EK of een WK."