Coffeeshop Liberty spil in XTC-handel

GRONINGEN - Bij invallen in panden gelieerd aan coffeeshop Liberty in de stad heeft de politie een fikse hoeveelheid soft- en harddrugs in beslag genomen. De politie denkt een drugslijn naar Duitsland te hebben opgerold.
In de shop lag op 11 april honderd gram hasj, maar in het huis van de vriendin van de beheerder aan de Papengang vond de politie 23 duizend XTC-pillen en zestien kilo hasj. In de Papengang werd eveneens een wietkwekerij opgerold.
De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van 142 duizend euro.
In de ruimte boven de coffeeshop lag een namaakpistool en werden resten van cocaine aangetroffen.
In het politie-onderzoek naar de drugslijn werd na de eerste serie invallen nog een tweede wietkwekerij opgerold, in Farmsum. Hier werden bijna zeshonderd planten gevonden.
Drie verdachten zitten nog vast: de beheerder van de coffeeshop en een medewerker van hem en een 26-jarige stadjer die wordt verdacht van pillenhandel. Ze zouden veel van de drugs hebben verkocht aan Duitsers. Vijf andere verdachten die zijn opgepakt, mogen hun rechtszaak in vrijheid afwachten. Alle aangehouden personen zijn oude bekenden van de politie. Die verwacht in deze zaak nog meer mensen aan te zullen houden.