FC Groningen viert successeizoen met supporters

GRONINGEN - Spelers, staf en supporters van FC Groningen vierden vrijdagavond het einde van een uiterst succesvol seizoen. Tijdens de feestavond werden de spelers in het zonnetje gezet en droeg trainer Ron Jans een sprookje voor uit eigen werk.
In het supportershome in de Euroborg werden de spelers een voor een naar binnen geroepen, waarna de leden van de supportersvereniging ze toezongen met de spreekkoren die het afgelopen jaar door het stadion schalden.
Vervolgens kregen de spelers een cadeautje van de supportersvereniging als aandenken aan het seizoen, waarin voor het eerst sinds 1992 Europees voetbal werd gehaald. Ook waren er toespraken van voorzitter Hans Nijland van FC Groningen en trainer Ron Jans.
Die laatste betoonde zich een begenadigd verhalenverteller. "Dit seizoen is eigenlijk een sprookje. Er was eens een club die eigenlijk in de eredivisie hoorde mee te spelen om de prijzen. Maar het ging wat minder en ze degradeerde."
"En ze kwam weer terug, en ze stond weer op, omdat er altijd heel veel mensen zijn die haar steunen, en heel veel mensen, die haar het beste toewensen. En stukje voor stukje kwamen die boeren weer omhoog. Het graan begon weer te groeien en te bloeien, de markt ging weer open. En ze haalden Europees voetbal. Een sprookje."