Artsen willen privé-klinkiek beginnen in Veendam

VEENDAM - Twee specialisten van Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal willen een privékliniek met een zorghotel beginnen in het hart van de Parkstad. Het private ziekenhuis gaat zich richten op dagbehandelingen en plastische chirurgie. Het gaat om een investering van miljoenen euro's.
Anesthesist Theo Euverman en orthopedisch chirurg Urlus hebben een besloten vennootschap opgericht en zijn in gesprek met de gemeente Veendam. Ze hebben hun oog laten vallen op een locatie achter het voormalige treinstation in Veendam. Het gebied rondom het station wordt de komende jaren compleet verbouwd.
Die locatie is goed bereikbaar, wat voor de specialisten de reden is zich in Veendam te vestigen. Er komt een busstation en er wordt ook nog steeds gesproken over een lightrailverbinding tussen Veendam en Groningen. Ook ligt de locatie vlak bij de N33, die straks verdubbeld wordt.
Naast plastische chirurgie gaat het ziekenhuis zich bezighouden met zogeheten wachtlijst-chirurgie. Mensen die snel geholpen willen worden en er geld voor over hebben om niet op de wachtlijst te hoeven staan, kunnen in het ziekenhuis terecht voor hun dagbehandeling. Er zullen geen ingewikkelde operaties worden verricht in de privékliniek.
De plannen zijn nog niet helemaal uitgewerkt. Zo zal er nog eerst een haalbaarheidsonderzoek worden gehouden. Maandag ondertekenen de gemeente Veendam en de artsen een initiatiefverklaring.