Brand verwoest kantine Knickerbockers

GRONINGEN - Het clubgebouw van studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers is vrijdagnacht afgebrand. Daarbij is asbest vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Zaterdagochtend rond half zes werd de brand ontdekt. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het gebouw verwoest werd.
Tijdens de brand is asbest vrijgekomen uit de dakplaten van het gebouw. Het gebied rondom de kantine is daarom afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt de asbest op. De oorzaak van de brand is niet bekend.
Door de brand in het 'Appleknockers Flophouse' zijn alle thuiswedstrijden die vandaag op de planning stonden, afgelast. De uitwedstrijden gaan wel door. Wel zullen er op en rond het veld enkele activiteiten plaatsvinden. "Een klein afscheidsfeestje heeft dit pand wel verdiend", aldus één van de bestuursleden. De voorgenomen sponsordag is afgelast..
Het bestuur wil de kantine opnieuw opbouwen, waarbij rekening gehouden moet worden met de rijke geschiedenis van het clubhuis.
Het is de tweede voetbalvereniging in een week tijd die in onze provincie afbrandt. Afgelopen zondag ging de kantine van Neptunia in Delfzijl in vlammen op.