Stavast wil algeheel vliegverbod boven Stadskanaal

STADSKANAAL - Burgemeester Stavast wil een algeheel vliegverbod voor ultralight vliegtuigen (ULV's) boven Stadskanaal. Aanleiding zijn de recente ongevallen met twee ultralight toestellen waarbij de piloten om het leven kwamen.
Na het ongeval waarbij een vliegtuig neerstortte in een woonwijk in Stadskanaal nam de burgemeester maatregelen. Leden van de vliegclub Westerwolde mogen sindsdien niet meer boven de bebouwde kom van Stadskanaal en Musselkanaal vliegen.
Meer maatregelen kon Stavast niet nemen. Omdat hij toch een verbod voor alle ULV's wil, doet hij in een brief een beroep op staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat. Zij kan een algeheel vliegverbod opleggen.
Er zijn niet vaak vliegtuigen van andere clubs die boven Stadskanaal vliegen, maar het komt voor. "En dan zullen de burgers toch raar opkijken, omdat ze denken dat hier een vliegverbod geldt", denkt Stavast. Daarom moet Schultz van Haegen ook de andere ULV-clubs in de omgeving waarschuwen, ook die in Duitsland.