Inlia: Hirsi Ali moet het land uit na leugens

GRONINGEN - Als minister Verdonk consequent is dat moet ze het paspoort intrekken van VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Dat zegt directeur John van Tilborg van de noordelijke vluchtelingenorganisatie Inlia.
Hirsi Ali heeft gelogen over haar naam en geboortejaar om toegelaten te worden in Nederland. Volgens Van Tilborg moeten vluchtelingen soms gebruik maken van valse papieren om zichzelf te beschermen. "Normale asielzoekers die op deze strafbare feiten betrapt worden, raken hun Nederlandse paspoort kwijt. Dat zou dus bij Hirsi Ali ook moeten gebeuren, of het beleid moet worden aangepast."
Van Tilborg hekelt de VVD, omdat ze uit eigenbelang heeft gezwegen over de leugens. "Het is vreemd dat de VVD niets heeft gedaan, terwijl de partij wist van de leugens. Ik begrijp er niets van."
Als minister Verdonk recht-door-zee-politiek wil bedrijven, dan kan ze niet anders dan Hirsi Ali het land uitzetten, vindt Van Tilborg.
Hirsi Ali maakte maandagmiddag overigens bekend dat ze uit de Tweede Kamer vertrekt. Ze wordt lid van een conservatieve Amerikaanse denktank in Washington.