Goede start van Viboa in de nacompetitie

WINSUM - Zaterdag eersteklasser Viboa uit Winsum is de nacompetitie begonnen met een 3-2 overwinning op ASV Dronten. Hierdoor zijn de Winsumers nog volop in de race voor de volgende ronde van de nacompetitie.
Viboa speelt zaterdag in Hoogeveen de tweede wedstrijd van de nacompetitie tegen HZVV. Viboa moet deze wedstrijd winnen om kans te houden op promotie naar de hoofdklasse.
Dinsdag scoorden Roy Kamps, Henri Bierling en Jorrit Sennema voor de Winsumers.
Tweedeklasser SGV uit Schildwolde had penalty's nodig om de volgende ronde te bereiken van de nacompetitie. Op eigen veld werd met 2-0 verloren van Heerenveense Boys, maar de Schildwolders hadden afgelopen zaterdag de uitwedstrijd met 2-0 gewonnen. Strafschoppen waren nodig om een winnaar aan te wijzen. SGV-doelman Rene Keizer was de held van de avond. Hij stopte twee strafschoppen. De volgende tegenstander van SGV is BCV uit Bergum. Inzet is promotie naar de eerste klasse.
Corenos uit Roodeschool bereikte de volgende ronde van de nacompetitie van de derde klasse. Thuis tegen SC Angelslo werd het 1-0 door een doelpunt van Erik Zuidema. De volgende tegenstander van Corenis is VHK uit Sint Jansklooster dat Lycurgus uit Groningen uitschakelde. Lycurgus kon de 3-2 thuisnederlaag van afgelopen zaterdag niet meer rechtbreien. In Sint Jansklooster werd het 1-1.
Aduard 2000 won ook de tweede wedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie in de derde klasse. In Coevorden won Aduard dinsdag met 4-3 van CSVC. De eerste wedstrijd hadden de Groningers ook al gewonnen. Aduard speelt in de volgende ronde tegen De Weide uit Hoogeveen.