Ook burgemeester Almere eist geld Zuiderzeelijn op

ALMERE - Burgemeester Jorritsma van Almere wil het geld van de zuiderzeelijn investeren in Almere. Daarmee valt ze haar wethouder Adri Duivesteijn bij.
Het Noorden overspeelt zijn hand volgens Jorritsma. Nu de Zuiderzeelijn er wat het kabinet betreft definitief niet komt, kan de gereserveerde 2,7 miljard euro elders ingezet kunnen worden. Noordelijke bestuurders willen dat het hele bedrag geïnvesteerd wordt in het Noorden. Jorritsma wijst erop dat de lijn niet alleen bedoeld was om het Noorden te ontsluiten, maar ook voor een verbetering van de infrastructuur tussen Almere, Amsterdam en Schiphol.
Eerder claimde wethouder Duivesteijn van Almere 2 van de 2,7 miljard voor een derde verbinding tussen Amsterdam en Almere over de IJssel. Dat zou veel harder nodig zijn dan een investering in het Noorden.
Commissaris van de Koningin Hans Alders, voorzitter van de stuurgroep Zuiderzeelijn houdt staande dat de 2,7 miljard euro bedoeld zijn voor een betere verbinding tussen Amsterdam en Groningen en nooit bedoeld zijn geweest voor het oplossen van de verkeersproblemen in de Noordvleugel van de Randstad.