Scholen rouwen om slachtoffers Zuidbroek

VEENDAM/SCHEEMDA - De slachtoffers van het verkeersongeval in Zuidbroek zijn dinsdag herdacht op scholen in Scheemda en Veendam
Twee van de drie omgekomen meisjes waren leerlingen van het Dollard College in Scheemda. Het andere meisje was leerlinge van de Winkler Prins Scholengemeenschap in Veendam.
Op beide scholen werden klasgenoten van de slachtoffers en andere leerlingen opgevangen door leerkrachten. Ook was er professionele hulpverlening aanwezig om leerlingen en leerkrachten bij te staan.
Het ongeluk vond zaterdagavond plaats op de Uiterburen tussen Noord- en Zuidbroek. De auto waarin de meisjes zaten raakte in een flauwe bocht van de weg en botste tegen een boom. De drie 13-jarige meisjes waren op slag dood. De bestuurder van 19 en een 12-jarig meisje raakten zwaargewond.
Buurtbewoners dringen bij de gemeente Menterwolde aan op maatregelen om de 60-km weg veiliger te maken. De gemeente Menterwolde wil eerst de uitslag van het onderzoek afwachten.
Op verzoek van de gemeente was er ondanks de vakanties dinsdag ook op twee basisscholen in Noord- en Zuidbroek nazorg geregeld.