Martin Korthuis presenteert nieuwe CD in Groningen

Martin Korthuis presenteert nieuwe CD in Groningen
SCHIERMONNIKOOG - De Aailandtour waarmee de Groninger zanger Martin Korthuis zijn nieuwe album "Aailand" presenteert komt op zaterdag 15 juli in de Vicarie in Midwolda. Naast Martin Korthuis en band is er ook een optreden te verwachten van de zanger samen met Imca Marina.
De titel "Aailaand" vindt zijn oorsprong op het 'aailaand' Schiermonnikoog waar Korthuis woont en zijn liedjes schrijft. Op de CD staan twaalf ingetogen Groningstalige liedjes waarin Martin over de vele facetten van het leven zingt. Naatst de tien liedjes die hij zelf heeft geschreven, staan er ook twee covers op het album. Een bewerking en vertaling van een Ramses Shaffy-klassieker en "t Het nog noeit zo donker west" van Ede Staal.
Martin Korthuis is geboren in Bedum, maar woont tegenwoordig op Schiermonnikoog. Hij heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan. Het eerste album "Broken hearts broken dreams" uit 1994 is nog geheel in de Engelse taal. De albums "Vrij zunder schuld" (1998) en "Lös" (2002) zijn geheel of gedeeltelijk in het Groninger dialect.
Afgelopen dinsdag was Martin Kortuis te gast in Noord Clips XL waar hij een track ("Kleuren") van het album speelde. Tracks van het album zijn de komende week te beluisteren bij Radio Noord waar het album Draaischijf is.