Partizan Belgrado eerste tegenstander voor FC

GRONINGEN - FC Groningen is bij de loting voor de UEFA Cup in de eerste ronde gekoppeld aan FK Partizan uit Servië.
Partizan is de oude club van Goran Lovre, de nieuwe middenvelder van de FC. Het is tevens de oude club van Milko Durovski, die begin jaren '90 bij FC Groningen een zeer succesvol aanvalsduo vormde met Hennie Meijer.
FC Groningen speelt op donderdag 14 september de eerste wedstrijd uit in Belgrado, twee weken later, op donderdag 28 september, is de return in de Euroborg.
De loting vond vrijdagmorgen plaats in Monaco.
Partizan is één van de twee topclubs van Servië (en daarvoor van Joegoslavië en van Servië en Montenegro). Grote rivaal is Rode Ster Belgrado. Partizan werd negentien keer landskampioen (van Joegoslavië en daarna van Servië en Montenegro), en won negen keer de beker.
In 1966 bereikte Partizan de finale van de Europa Cup 1 maar werd toen met 2-1 verslagen door Real Madrid. Nadat de Europa Cup 1 was omgevormd tot Champions League wist Partizan Belgrado zich -als enige Servische club- te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In 2003-2004 kwam Partizan in een poule met Real Madrid, FC Porto en Olympique Marseille. Partizan verloor toen thuis geen enkele wedstrijd: tegen Real Madrid (0-0), Porto (1-1) en Marseille (1-1) werd gelijkgespeeld.