FC Groningen wint turbulent duel van Heracles: 2-1

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondag thuis met 2-1 gewonnen van Heracles Almelo. Het was een turbulent duel in de Euroborg.
Arnold Kruiswijk zette de FC al na een paar seconden spelen op achterstand door een eigen doelpunt. Dit was het gevolg van een misverstand tussen Kruiswijk en doelman Bas Roorda. Nooit eerder werd er zo snel in een Eredivisie-wedstrijd een eigen doelpunt gemaakt.
Koen van de Laak wist de achterstand in de 62ste minuut weg te poetsen: 1-1. Kort daarna kreeg Groningen een penalty toegewezen, omdat Heracles-verdediger Eddy Bosnar FC-spits Erik Nevland onderuit haalde. Dit was overigens wel een erg zware straf voor deze overtreding. Niettemin benutte Evgeniy Levchenko de strafschop: 2-1.
De kwaliteit van het spel van FC Groningen was niet best. Vooral in de eerste helft was de concentratie ver te zoeken. De spelers leken het hoofd al meer bij de Europacup-wedstrijd van donderdag tegen Partizan Belgrado te hebben. Op basis van inzet wist de FC in de tweede helft het spel naar zich toe te trekken.