Conflict met SP Menterwolde krijgt vervolg

MENTERWOLDE - Het conflict over de nieuwe burgemeester in het college van Menterwolde krijgt een vervolg. Als de SP het zogeheten herenakkoord niet nakomt, zal GroenLinks het vertrouwen, net als de PvdA, in de partij opzeggen.
Tijdens de coalitiebesprekingen over de benoeming van de nieuwe burgemeester, zouden de drie partijen in het college, PvdA, SP en GroenLinks, een herenakkoord bereikt hebben. De burgemeester zou, bij gelijke geschiktheid, uit de gelederen van de sociaal-democraten komen. Maar nu de sollicititatieprocedure is begonnen, zegt de SP-fractie die afspraak niet te kennen.
De leden van GroenLinks in Menterwolde vinden dat iedereen binnen de SP de rijen moet sluiten. Binnen de partij lijkt er namelijk verschillend gedacht te worden over gemaakte afspraken, denkt GroenLinks.
De SP op haar beurt begrijpt niets van PvdA en GroenLinks. Niet de SP, maar de andere partijen leggen een bom onder het college, aldus SP-raadslid Ineke Meijer. Volgens de SP is het steeds klip en klaar geweest dat de partij het herenakkoord gewoon steunt.