'Minister Verdonk moet ook opstappen'

DEN HAAG - Na de ministers Donner (Justitie) en Dekker (VROM) moet ook minister Verdonk van Vreemdelingenzaken het veld ruimen. Dat zegt de Groningse advocate Alie Westerhuis, die de belangen behartigt van een aantal overlevenden van de Schipholbrand.
Volgens de Groningse advocate Westerhuis geeft het eindrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid duidelijk aan dat de Nederlandse overheid en de betrokken instanties hebben gefaald. Ook een aantal zaken uit de portefeuille van Verdonk hebben volgens Westerhuis niet goed gefunctioneerd. Ze vindt het dan ook niet meer dan logisch dat Verdonk opstapt.
Westerhuis maakt zich nu zorgen om de verblijfsvergunningen van haar cliënten. Donderdag ontving een van de overlevenden een brief, waarin staat dat zijn verblijfsvergunning met een jaar is verlengd. De angst bestaat dat hij na die periode alsnog terug moeten naar het land van herkomst.
Westerhuis dringt aan op assistentie bij de huisvesting van de overlevenden en een ontheffing van de eisen die worden gesteld om familie naar Nederland te laten komen.