Meesteroplichter aangehouden bij Nieuweschans

NIEUWESCHANS - De politie heeft vorige week in de omgeving van Nieuweschans een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd gezocht voor oplichting en heeft inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal oplichtingszaken.
In verband met het onderzoek heeft de politie nog twee mannen uit Groningen aangehouden. Zij worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij diverse oplichtingszaken,
De hoofdverdachte heeft in 2005 op verschillende manieren een grote groep mensen opgelicht. Tijdens zijn praktijken was de man woonachtig in Hoogezand. Hij had diverse bedrijfjes opgericht met het doel om mensen op te lichten. Zo bood hij op internet onder meer I-pods en navigatie-apparatuur te koop aan. Kopers betaalden vooraf voor de apparatuur, maar ze kregen niets geleverd en konden naar hun geld fluit. In andere gevallen bood de man woonruimte aan en nam hij huur en /of borg in bntvangst, maar van woonruimte was vervolgens geen sprake.
De politie startte in 2005 een onderzoek naar de man, maar hij bleek in mei van dat jaar naar Brazilië te zijn vertrokken. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij wordt in bewaring gehouden.