Waalkens en Van Dijken geduikeld op lijst

FINSTERWOLDE - PvdA-Kamerleden Harm Evert Waalkens en Marjo van Dijken zijn flink gezakt op de conceptlijst voor de komende Kamerverkiezingen.
Zo is Harm Evert Waalkens van de 39ste plaats naar de 51ste plek gegaan. Hij had deze positie niet verwacht en is dan ook hevig teleurgesteld. Hijj manifesteerde zich de afgelopen jaren als belangenbehartiger van platteland en dierenwelzijn. Met deze thema's hoog in het vaandel, gaat Waalkens nu persoonlijk campagne voeren. Zo hoopt hij via voorkeursstemmen alsnog in de Kamer te kunnen blijven. Daarvoor heeft hij 16.000 van die stemmen nodig.
Ook PvdA-Kamerlid Marjo van Dijken is geduikeld op de kieslijst; zij ging van een 8ste positie naar plaats 38. Van Dijken maakt zich echter geen al te grote zorgen. De 38ste plaats is een keurig verkiesbare plek, aldus het Kamerlid en bovendien gaat ze er hard aan werken deze nog 'wat op te leuken'.
Overigens staat op de 10de plaats, de Groningse gemeenteambtenaar Marianne Besselink. De top van de lijst lekte zondag al uit. Na lijsttrekker Wouter Bos, volgt Kamerlid Nebahat Albayrak en Kamerlid Aleid Wolfsen.
Een besluit over de definitieve lijst valt over anderhalve week.