Instellingen

FC Groningen ligt uit UEFA Cup-toernooi

GRONINGEN - FC Groningen ligt uit het UEFA Cup-toernooi. De ploeg van Ron Jans won de return tegen Partizan Belgrado met 1-0, maar dit was niet genoeg. Na rust kreeg de FC twee penalty's toegewezen, maar Groningen wist er slechts één te benutten.

FC Groningen begon niet goed aan de wedstrijd. Hoewel er was gewaarschuwd dat het zou gaan stormen in de 'groene kathedraal', namen de Serviërs in de eerste tien minuten balbezit. Toen kwam de eerste kans voor Erik Nevland. Hij trapte bij een counter de bal in de handen van Partizan-keeper Ivica Kralj. Vervolgens ontstond er een mooi duel. Voor de rust leidde dit echter niet tot doelpunten.

De tweede helft had een zinderend begin. Beide ploegen kregen een enorme kans, maar misten. In de 59ste minuut was het zover: de bal ging op de stip voor FC Groningen. Marko Lomic had een overtreding gemaakt op Luis Suarez. Koen van de Laak nam de penalty en scoorde: 1-0.

Bijna tien minuten later mocht Groningen opnieuw een strafschop nemen.. Nemanja Rnic maakte een overtreding op Mark-Jan Fledderus. Yuri Cornelisse, die net was ingevallen, nam de strafschop, maar hij miste.

De spelers van FC Groningen waren direct na de wedstrijd ontredderd. Vooral Cornelisse was bijzonder aangeslagen.