Instellingen

FC Groningen wint memorabel duel tegen Vitesse

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag thuis in een zinderend duel gewonnen van Vitesse. De ploeg van Ron Jans wist een 1-3 achterstand om te zetten in een 4-3 overwinning.

Groningen kwam na twee minuten spelen al op een 0-1 achterstand door een treffer van Anduele Prijor. In de 39ste minuut trok Evgeniy Levchenko de stand gelijk: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Overigens werd FC Groningen in de eerste helft een strafschop ontnomen door scheidsrechter Jol. Ruud Knol legde Luis Suárez neer, maar Jol weigerde om de bal op de stip te leggen.

Vlak na de pauze zette Youssouf Hersi Vitesse weer op voorsprong. Bijna een half uur later bouwde hij die voorsprong uit: 1-3. Toen Nevland vervolgens aan het shirt werd getrokken, had Jol een nieuwe kans om een strafschop te geven, maar weer deed hij dit niet.

Uiteindelijk kwam de penalty voor de FC in de 82ste minuut. Suárez werd neergelegd in het strafschopgebied. Koen van de Laak nam de penalty en hij schoot raak: 2-3. Suárez begon tenslotte aan de inhaalrace. In de slotfase maakte hij twee doelpunten, waardoor de FC in de competitie nog steeds ongeslagen is in de 'groene kathedraal'.

FC Groningen staat nu derde in de Eredivisie met 14 punten uit 6 wedstrijden.