Instellingen

Voorarrest verdachte zedenzaak verlengd

DELFZIJL - Het voorarrest van de 45-jarige hoofdverdachte in de Delfzijlster zedenzaak is met dertig dagen verlengd. Dit heeft het Openbaar Ministerie donderdagmorgen bekend gemaakt.

De man, commandant van het Zeekadetkorps in Delfzijl, wordt verdacht van seksueel misbruik en het bezit van kinderporno. Er zijn vijf aangiften tegen hem binnengekomen, waarvan vier van minderjarige meisjes. De ernst van de zaak, het recidivegevaar en het feit dat het onderzoek nog in volle gang is, hebben ertoe geleid dat het voorarrest van de verdachte is verlengd.

De vrouw van de hoofdverdachte is woensdagavond vrijgelaten. De fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden (PvhN) in Delfzijl was begin deze week aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij seksueel misbruik. Ze blijft wel verdachte in de zaak.

De ochtend na haar vrijlating heeft de vrouw meteen een gesprek gehad met provinciaal vertegenwoordiger Zanen van de PvhN. Het is nog niet duidelijk of de vrouw fractievoorzitter blijft. Het partijbestuur komt vrijdag of maandag bijeen en zal dan een besluit nemen.