Instellingen

Chaotisch verloop vergadering SP Menterwolde

MUNTENDAM - Een vergadering van de Socialistische Partij in Menterwolde is vrijdagavond uitgedraaid op een complete chaos.Tijdens de vergadering kozen de leden Henk Dijkhuis tot nieuwe afdelingsvoorzitter. Volgens het raadslid Rita Weijer was Dijkhuis daarna niet in staat de vergadering in goede banen te leiden.

De zaak liep uit de hand en een aantal leden verliet de vergadering. Ook Weijer en collega raadslid Ineke Meijer verlieten uiteindelijk gedesillusioneerd de bijeenkomst.

De zaak escaleerde dusdanig dat de huidige SP-raadsleden Rita Weijer en Ineke Meijer zich beraden op hun positie. Het duo overweegt uit de partij te stappen en zelfstandig in de raad verder te gaan. Ze zijn niet van plan hun raadszetel op te geven.

Het rommelt al langer binnen de SP in Menterwolde. Zo stapte SP-wethouder Veenstra onlangs op, omdat ze niet meer door een deur kon met de raadsleden Weijer en Meijer.

De nieuwe voorzitter van de SP in Menterwolde is overigens geen onbekende in de Menterwolder politiek. Hij zat al eens in de gemeenteraad, maar moest in 2003 opstappen. Het was een gedwongen vertrek, omdat hij een greep in de kas van de vogelvereniging had gedaan.