Instellingen

Chauffeur dodelijk ongeluk had gedronken

Chauffeur dodelijk ongeluk had gedronken

ZUIDBROEK - De 19-jarige jongen, die in Zuidbroek een ongeluk veroorzaakte, waarbij drie 13-jarige meisjes omkwamen, had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Dat blijkt uit een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut.

De jongen, afkomstig uit Slochteren, knalde in juni tussen Zuidbroek en Noordbroek op de Uiterburen tegen een boom. Drie passagiers, een tweeling uit Noordbroek en een meisje uit Zuidbroek, overleefden de botsing niet. De jongen, en een 12-jarige meisje dat ook in de auto zat, raakten zwaargewond.

Al snel na het tragische ongeluk werd gewag gemaakt van alcoholgebruik. Naar nu blijkt had de jongen 0,44 promille alcohol in zijn bloed, te veel voor een beginnend bestuurder.

Of de jongen ook daadwerkelijk vervolgd wordt, moet nog blijken. Het OM wacht nog op aanvullende informatie, op basis waarvan precies vastgesteld kan worden wat de oorzaak is geweest van het ongeluk. Zo wegen ook technische mankementen en de gereden snelheid in het onderzoek mee.

Jantina Stäbler, moeder van de omgekomen Petra uit Zuidbroek, had tot vrijdag officieel nog niets gehoord. Ze was dan ook geschokt toen zij via de radio de uitkomsten van het rapport moest vernemen.