Twee medewerkers politie ontslagen

GRONINGEN - Korpsbeheerder Jaques Wallage heeft twee medewerkers van de Regiopolitie Groningen ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Tegen de twee werd onlangs een diciplinair onderzoek ingesteld.
Het gaat om een 51-jarige hoofdagent van de basiseenheid Stadskanaal en een 34-jarige collega van basiseenheid Oost in de stad Groningen.
Zoals gezegd hebben de twee hun congé gekregen wegens ernstig plichtsverzuim. De 51-jarige agent kampte met drank- en geldproblemen en zou daardoor chantabel zijn. Hij was overigens enkele jaren geleden nauw betrokken bij het onderzoek naar de moord in 2002 op Varscha Mohansing uit Wildervanck.
Zijn 34-jarige collega zou er met name 'niet bij het beroep passende contacten' op nagehouden hebben. Wat dat precies inhoudt wil korpschef Dros niet zeggen. Mogelijk gaat het om contacten met mensen in het criminele circuit of de prostitutie.
De laatste jaren lijkt het aantal agenten dat in de fout gaat toe te nemen. Vorig jaar werden er 39 onderzoeken ingesteld naar politiemensen, dit jaar zijn dat er al 53.