Fusie tussen vliegscholen Eelde en Lelystad is rond

Studenten van de Dutch Flight Academy in Eelde
Studenten van de Dutch Flight Academy in Eelde © Jos Schuurman/FPS
De fusie van KLM Flight Academy in Eelde en MartinAir Flight Academy van Lelystad Airport is rond.
Dat meldt RTV Drenthe.
Het oorspronkelijke plan was dat de fusie eind dit jaar afgerond zou zijn, maar dat kon nu sneller gebeuren doordat er vanwege het coronavirus niet gevlogen kan worden.

Onderhoudsbedrijf

'Het meest complex was het onderhoudsbedrijf vanuit Lelystad naar Eelde verplaatsen', legt Mark Gerritsen, hoofd opleiding van de KLM Flight Academy uit. 'Dat gaat gepaard met allemaal vergunningen. Verder moesten we nog een aantal dingen goed organiseren, zoals de vliegoperaties en het personeel opnieuw inwerken.'
Dat de twee vliegscholen samengaan, was al langer bekend. Toen de samenwerking van Eelde met een Amerikaanse partner wegviel, kwam er een samenwerking met MartinAir Flight Academy tot stand.
'Dat we nu alles in Eelde hebben, maakt het wel gemakkelijker', zegt Gerritsen. 'Eerder was het zo dat als een vliegtuig kapot was in Eelde, dat het naar het onderhoudsbedrijf in Lelystad gebracht moest worden. Nu komt het allemaal hier samen.'

Extra huisvesting

Voor meer opleidingsplekken zorgt de fusie niet. De zestig opleidingsplekken die er al waren, waren verdeeld over de twee plekken. Door het samengaan worden alle activiteiten uit Lelystad overgeheveld naar Eelde. Doordat de studenten uiteindelijk allemaal in Eelde zullen verblijven, zal het wel drukker worden.
De echte lesvluchten zullen, zoals het er nu uitziet, volgende week al beginnen.