Scharft teleurgesteld over plek kandidatenlijst

Scharft teleurgesteld over plek kandidatenlijst
DELFZIJL - Oud-wethouder Marian Scharft is uitermate teleurgesteld over haar plek op de ontwerp-kandidatenlijst van de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Scharft staat op de 23e plaats, een vrijwel zeker onverkiesbare plek. De oud-wethouder is teleurgesteld en had deze uitkomst niet verwacht. Ze vermoedt dat politieke strubbelingen waar Delfzijl onlangs onder gebukt ging, mede ten grondslag liggen aan de lage plek. Ook zou er twijfel zijn over haar capaciteiten.
De top vier van de lijst bestaat uit de huidige drie PvdA-gedeputeerden in Provinciale Staten en fractievoorzitter William Moorlag. Die staat op de vierde plek. Gedeputeerde Marc Calon werd eerder uitgeroepen tot kandidaat-lijsttrekker.
De Delfzijlster raadsleden Henk Lameijer en Jan Wierenga, die zich ook beschikbaar hadden gesteld, zouden niet op de lijst voorkomen. Raadslid Bert Dieters uit Appingedam zou wel op een verkiesbare plek staan.
Op 15 november wordt de volledige ontwerp-kandidatenlijst voor de statenverkiezingen in maart 2007 bekendgemaakt. Op 9 december wordt de definitieve lijst vastgesteld.