‘Sleutel’ stadhuis Groningen overhandigd aan aannemer

Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen heeft donderdagmiddag symbolisch de sleutel van het stadhuis overhandigd. Dat deed hij aan directeur Bertil Poelman van aannemersbedrijf Rottinghuis BV. De verbouwing kan deze maand officieel beginnen.

Vanaf februari wordt het stadhuis niet meer gebruikt en sindsdien is het leeggehaald en hebben er voorbereidende werkzaamheden plaatsgevonden.

Tijdens de overhandiging bedankte Poelman wethouder Van der Schaaf voor het vertrouwen. ‘Wij zijn ontzettend vereerd en trots dat wij als Gronings bedrijf dit prachtige pand toekomstbestendig mogen maken.’

2021-2022

De verbouwing gaat ruim 19 miljoen euro kosten. Zo wordt onder andere de raadszaal verplaatst naar de derde verdieping. Het monumentale gebouw voldoet na de verbouwing aan de huidige duurzaamheidseisen en wordt zowel van binnen als buiten gerestaureerd en verfraaid.

Directeur Poelman van Rottinghuis BV wil de sleutel rond de jaarwisseling van 2021-2022 aan Van der Schaaf teruggeven. Tot die tijd gebruikt de gemeente het tijdelijke stadhuis aan de Radesingel.

Lees ook:
- Verbouwing Stadhuis begint eind mei, 'geen vertraging door corona'
- Verhuizing stadhuis is begonnen: 'Niemand weet precies hoe lang het duurt'

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws