Sara en Ammar: blij, maar beduusd

GRONINGEN - RTV Noord had zaterdag een exclusief interview met Ammar en Sara, de kinderen uit Oude Pekela die na een verblijf van ruim twee jaar in Syrië, weer terug zijn bij hun moeder en broertjes. Ze waren blij, maar wel wat beduusd.
De kinderen gaven aan dat ze het vooral leuk vonden om hun moeder weer te zien. Sara vond het ook gek om haar broertjes weer te zien: "ze zijn echt centimeters gegroeid."
Ammar vond het vreemd om weer gewoon over straat te kunnen lopen en fietsen. De twee hebben al heel wat keren met de hond op straat op en neer gelopen, volgens hun moeder, Janneke Schoonhoven.
Ook zij kon het nog niet helemaal bevatten. "Vannacht ben ik steeds opgestaan om Sara even door het haar te aaien en om Ammar op zijn voorhoofd te kussen. En vanmorgen lagen ze er nog steeds. Heel onwerkelijk."
Het gezin verblijft nog op een onbekende locatie om uit te rusten, maar vrijdag zijn ze stiekem alvast even door Oude Pekela gereden. Schoonhoven wil niets forceren. De kinderen moeten het tempo maar aangeven, aldus de moeder. Toch denkt ze niet dat het lang duurt voor ze weer naar huis gaan.
RTV Noord zond het exclusieve tv-interview zaterdagavond uit tijdens Noord Nieuws (dit programma wordt elk uur herhaald).