Marja Kaptein niet vervolgd in zedenzaak Delfzijl

DELFZIJL - Marja Kaptein, voormalig fractievoorzitter van de Partij voor het Noorden in Delfzijl, wordt niet vervolgd wegens betrokkenheid bij de Delfzijlster zedenzaak.
Kaptein kwam in opspraak, toen haar echtgenoot vorig jaar werd gearresteerd, wegens seksueel misbruik van minderjarigen en het bezit van kinderporno. Ook Kaptein zelf werd lange tijd gezien als verdachte. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak nu bij gebrek aan bewijs geseponeerd.
Dat ze niet wordt vervolgd komt voor haar advocaat, Rob van Haarst, niet als een verrassing. "Het was een storm in een glas water, maar wel een grote storm", aldus Van Haarst. Over een schadeclaim is nog geen beslissing genomen.
Kaptein zal overigens niet terugkeren als raadslid, zo zei partijvoorzitter Teun Jan Zanen van de Partij van het Noorden. De beslissing is nu niet meer terug te draaien en inmiddels heeft de 65-jarige George van Amson uit Farmsum het stokje overgenomen.
De rechtszaak tegen de echtgenoot van Marja Kaptein is voorlopig aangehouden. Hij moet zich begin volgende maand voor de rechtbank verantwoorden.