Sportschool verhuist naar een tent en gaat weer open

Sportscholen mogen vanwege de coronamaatregelen vanaf 1 september hun deuren weer openen. Een sportschoolhouder in Ter Apel heeft een oplossing gevonden om toch voor die tijd open te kunnen.

De sportschool verplaatst tijdelijk naar buiten in een tent. 'We hebben het bij de gemeente nagevraagd en het mag', laat Simone Elting blij weten. 'Het is nu eigenlijk een binnensport die we buiten gaan doen.'

Elting heeft straks plaats voor negen klanten. 'In de tent is - met anderhalve meter afstand - plek voor in totaal tien personen. Eén instructeur en negen klanten', weet Elting.

Elting heeft de tent weten te lenen van Zwemvereniging Zepta uit het grensdorp. 'We gebruiken het dak en halen de wanden eruit. Dan kan het prima doorwaaien.'

Alle apparatuur staat inmiddels al klaar om maandag gebruikt te kunnen worden. Als de ene groep klaar is moeten de klanten direct vertrekken, het personeel van de sportschool kan dan de apparatuur schoonmaken en ontsmetten om zo klaar te maken voor de volgende groep.

Lees ook:
- Sportschoolhouder Ron Haans: 'Behoorlijk teleurgesteld'
- Dit zijn de versoepelde coronamaatregelen de komende maanden

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws