Situatie Vierwindenbuurt dreigt uit de hand te lopen

WINSCHOTEN - Bewoners van de Vierwindenbuurt in Winschoten dreigen het recht in eigen hand te nemen. Ze zijn de overlast van vernielende en bedreigende jongeren spuugzat. Bovendien is er veel drugsoverlast.
De bewoners klagen al jaren bij de gemeente en de politie maar dat levert allemaal niets op. Als er nu niet vlug wordt ingegrepen dan dreigt de situatie volledig uit de hand te lopen.
Omdat de gemeente en de politie volgens de ontevreden bewoners niets doet om aan de problemen een einde te maken, wordt de roep om het recht in eigen hand te nemen steeds luider. De buurtbewoners willen een eigen burgerwacht instellen om te patrouilleren.
Volgens de politie valt het mee met de overlast, er komen weinig meldingen binnen bij de politie. Zo zijn de afgelopen twee maanden vier meldingen van overlast binnengekomen. De politie begrijpt dat gevoel van onveiligheid kan groeien bij overlast, maar heeft liever dat de bewoners vaker bij de politie aan de bel trekken dan dat ze eigen rechter gaan spelen.